keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Hulmuhelma ja lökäpöksy



Pitkin kesää olen kaipaillut 
hulmuhelmaa
ja pellavaisia lökäreitä. 
Takavuosien tuttuja turvavaatteita.
Tuntuivat kivan väljiltä,
muistelen.
Keveiltäkin.
Ja ilmavilta (huh hellettä!).
Eivät puristaneet,
antoivat vapauden hengittää.
Jättivät jotain vastaantulijaltakin
arvailujen varaan.






Ruusut ovat pensaisssa lakastuneet,
hulmuhelmassa ne kukkivat lakastumatta.
Naapuripellon viljan tähkät enteilevät syksyä,
vaikka heinäkuun helteet kuuluttavat yhä kesää.
Käsillä kesän kuumimmat päivät.
Ja viimeiset vapaat.




Olen uuden oven edessä. 
Punaisen Mökin Isäntä jää koti-isäksi.
Akalla kotiäidin päivät ovat vähänä.
Työpäivät puolestaan todella lähellä.
Turvavaatteita tarvitaan.
Valoisin mielin tulevaan. 




*****


Käytetyt kaavat:

Hulmuhelma: Leo Bohemian Ottobre 5/2013, koko 40, 
hihansuihin laitoin kuminauhan joustamattoman kaitaleen sijaan, 
hihoja kavennettu merkittävästi.



Pellavahousut: Ottobre 2/2014 Cool&Classic, koko 40 kavennettuna


30 kommenttia:

  1. Nämä siis!:) Kauniit vaatteet!paita on tosi nätti. Mut kuten tuolla oman blogini puolella kommentoin, että jos haluaa välttää leventävän vaikutelman niin yhdistä löysä paita tiukempiin housuihin ja päinvastoin. Mut toki jos päällä tuntuvat kivalta ja omalta juuri noin, niin go for it! :) kauniilta näytät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, kun tulit kommentoimaan tätä yhdistämisasiaa. :) Luulen, että harvoin nämä yhtä aikaa löytävätkään päälle. Housuja vielä pikkuisen kavennan, vaikka olen niitä jo kaventanut monta kertaa. Paita varmaan tuleekin aktiivikäyttöön ja yhdistän sitä juurikin vartalonmyötäisempiin housuihin, farkkuihin ynnä muihin. Joskus on vain semmonen löysä olo, että pakko pukea vähän löysemmät housutkin. :D

      Poista
  2. Aivan ihana ruusukangas ja kiva malli paidassa (voisinpa itsekin kokeilla). Vaikka ovat väljät ja varmasti mukavat, näyttää asu silti tyylikkäältä. Tsemppiä tuleviin työpäiviin! Jatkukoon kesä näin kauniina ja lämpimänä viimeiset lomapäivät, ladataan aurinkoenergiaa niin jaksaa syksyllä taas ahertaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Manda! Ruusukangas on muutaman euron löytö Eurokankaan palalaarista. Minä olin yllättynyt tuosta kaavasta - se tuntui niin omalta. Ajattelin muokata siitä trikoolle oman version. Tänäänkin on niin ihana hellepäivä, mutta meinaan minä pikkuisen ommellakin. Olen tehnyt itselle leggarikaavaa ja eilen pääsin siihen vaiheeseen, että hyvä siitä tulee. Mukavia kesä- ja työpäiviä Sinullekin! :)

      Poista
  3. Näistä kangaslöydöistä tuli kivat vaatteet. Varmasti mukavan vilpoisat näin helteisellä kesäkelillä. Ja hyvin passaa myös työelämään, kun sinne kphtapuolin suuntaat kulkusi. -Rusetiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rusetiina! Nämä ovat löytöhetkestä asti odotelleet ompeluhuoneen sivupöydällä vaatteiksi pääsemistä. Hyvät löydöt, mun näköiset. :) Ja edulliset. Maksoivatko yhteensä 12 euroa? :)

      Poista
  4. Oikein kauniit vaatteet ja kaunis ympäristö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nelli L! Ihan tässä omassa pihapiirissä kuvattu. :)

      Poista
  5. Yhdyn edellisten kommentteihin. Kaunis ja mukavannäköinen paita, yhdistä ihmeessä niukkaan alaosaan! Ja toisinpäin :)

    VastaaPoista
  6. Ihania vaatteita! Mukavia työpäiviä ja etenkin viimeisiä kotiäitipäiviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Pikkusen alkaa työmotivaatiotakin olla ilmassa, vaikka minusta tuntuu, että se on ollut aikalailla hukassa. Olen vähän jännittänytkin, että löytyykö motivaatio vai joudunko tappelemaan sen esille.

      Poista
  7. Paita on sopivan romanttinen ja pellava on ihan paras materiaali kesällä! Itsekin olen kesän viettänyt pellavamekossa, kun sen heinäkuun alussa vihdoin sain valmiiksi :). Teidän perheen miehille toivottelen kivoja kesätouhuja ja sinulle mukavaa töihinpaluuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minusta on varmaan tulossa aikuinen, kun olen nyt ihastunut vähän tällaisiin romanttisempiin kankaisiin ja värikkään kuosiähkyn päätteeksi olen palaamassa juurilleni: mustaan, harmaaseen, siniseen ja valkoiseen. Kohtapa näet, kun saan työvaatteeni valmiiksi ja esille. Onneksi lasten vaatteisiin saan edelleen ommella väriä.

      Poista
  8. Aivan ihana asu. Hulmuhelmassa on todella kaunis kangas ja ihana malli ja housut sopivat kokonaisuuteen kyllä kuin piste iin päälle. Erittäin mukavia lomapäiviä vielä sinulle ja kiitos viimeisestä. Sinua oli mukava nähdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kanneli! Kiitos itsellesi. Olipas mukava nähdä Sinua ihan livenä. :)

      Poista
  9. Hurjan kaunis pusero ja kiva malli! Passaa näin kesällä kuin syksymmälläkin! Uudenlainen arki siis tiedossa, mukavaa varmasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, palaan palkallisiin töihin. Nyt alkavat olla kotiäidin päivät tosi vähänä, kun maanantaina palaan vanhalle tutulle työmaalle. :) Pikkusen jännittääkin. :)

      Poista
  10. Ihanat mallit molemmissa ja näistä saa monta erilaista asukokonaisuutta muiden vaatteiden kanssa. Tsemppiä töihin paluuseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä vain. Varmaan tulee paitaa pidettyäkin enemmän hieman tiukempien housujen kanssa. Mukavaa elokuuta Sullekin! Siellä ne Sinunkin työsi häämöttävät. ;)

      Poista
  11. Ihana hörtyläpaita. Kaunis kukkakuosi. Sinulla on kyllä ihana työasu valmiina.👍
    Mukavia loman loppupäiviä ja tsemppiä työvuoteen. Hyvä järjestely teillä! 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaikista sanoistasi! <3 Hörtyläpaita - kiva sana. :)

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Kiitos. Hulmuhelma olisi varmaan sinunkin näköinen. :)

      Poista