perjantai 29. heinäkuuta 2016

Pitsihiutaleet kesän keskellä


Sakara sakaralta, 
hiutale hiutaleelta,
lumiharso peitti huntuunsa
keskellä kesää.

Hiutaleita tipahteli jo kevättalvella.
Alkukesästä nakkasi kunnon takatalven.
Sitten tuli tyyntä.
Välillä epäilin,
sulaako suunnitelma vedeksi.
Vai käykö niin kuin hiirelle kissan räätälinä:
ei siitä takkia tullutkaan.

Tuli liivi kuitenkin. Satoi lumen hartioille, 
seitin kädenteille...


... lumikukat rinnuksille,
harottavat sakaraiset...


... helmaan pudotti lumitähdet, 
reunaan pitsinauhan.*****


Sadasta mallista virkkasin puolet, 
kaksi aina samanlaista.
Tavoitteena jonkun sortin paita, 
pitkähihainen tai liivi.
Kaavaa ei ollut ollenkaan,
ideoita vain. 
Yhdistelin tähdet sikin sokin, 
piilosilmukoilla yhteen koukkaillen.
Sovitin, sovitin ja taas sovitin.
Lopulta muistutti liiviä.


Virkkasin reunat,
ompelin kukkanapin pääntielle,
päättelin sadat langat. 
Lukemattomat!
Olihan se projekti,
mutta kylläpä kannatti. *****

Liiviin on käytetty sata virkattua lumihiutaletta, 
joiden mallit (1-50) on kirjasta 
Caitlin Sainio:
100 virkattua lumihiutaletta.
Liivin helmaan virkattu pitsi on 
Suuri Käsityö 7/2016, malli 41.
Lankana käytin Novitan Kotiväki Huvilaa.

Mekko on kirjasta Mekkotehdas Aikuisille, kaava Aino, koko 40.
Muokattu taskut pois, pääntie kapeammaksi ja 
hiha lyhyemmäksi.
23 kommenttia:

 1. Vau! Nyt se on valmis!Kylläpä kannatti takatalvi keskellä kesää. Ja jos oikein vielä äityy pyryttämään, niin hihatkin siihen kertyy. Kiva liivi ja kaunis mekko! En ole itse vielä siitä kirjasta tehnyt mitään, vaikka mielenpäällä onkin ollut.-Rusetiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näillä näkymin ei pyrytä hihoihin asti. Ajattelin, että se on näin keveämpi. Tai sitten jos jatkan hihoja, ehkä virkkaan ne tuollaiseksi verkoksi ja leveä pitsi hihansuuhun ihan niin kuin helmassakin. Minä tykkään hirmuisesti tuosta Mekkotehtaan Ainosta. Olen leikellyt sillä nyt kaksi muutakin yläosan vaatetta. Odotapas, kun näet. Sullekin saattaisi passata tämä Aino. Mulle se sopii suuremmitta muokkauksitta. :)

   Poista
 2. Aivan ihastuttava virkkaustyö ja antaa mukavasti ilmettä muille vaatteille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Passas hyvin tähän vaaleaan heinäkuuhunkin - sehän on sulla siellä HommaHuoneessa haasteenakin. Hyvä haaste! :)

   Poista
 3. Kaunis, hyvin sopivat hiutaleet heinäkuuhun! On siinä ollut virkkaamista, mutta varmaan mielenkiinto säilyy paremmin, kun malli vaihtelee eikä joka hiutale ole samanlainen.
  Nätti on mekkokin, onko Paapiin trikoota? Olen Mekkotehtaasta useampaa mallia kokeillut silloin heti kun se ilmestyi, mutta tätä Ainoa en vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekon kangas on PaaPiin Minus joustocollegena. Aivan erityisen ihana kangas näöltään ja tunnultaan. Tämä Aino on kaavaltaan hyvin minun mallinen. Sopii tällaiselle pyöreälle ja lyhyelle. Pieniä muutoksia on tietenkin tarvinnut ensimmäisen mekon jälkeen tehdä kaavaan: hieman madaltanut hihan pyöriötä, kaventanut/lyhentänyt selästä ja pienentänyt myös pääntietä. Mutta kaikkinensa hyvä kaava, kannattaa kokeilla. :)

   Poista
 4. Voi sinua ja sinun ihania ideoitasi. Ja kärsivällisyyttäsi. Sinä se jaksat 'timprata' eli tehdä tarkkaa työtä! Kaunis asu! 😙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Timprata - ihana sana, jota en ole ennen kuullut. :)

   Poista
  2. Nämä on niitä meidän äidin peruja olevaa rikasta sanavarastoa! 😙

   Poista
 5. Onpa kaunis liivi ja mekko myös! Minäkin tein yhden Ainon mutta sitä jouduin kyllä muokkaamaan paljon ja vieläkin saisi kaventaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan niin kuin tuossa edellä sanoin, tämä kaava sopii hyvin tällaiselle pyöreälle. Varmaan semmoisenaan tulisi hoikalle hyvä jostain laskeutuvasta, joustamattomasta kankaasta, jossa helmat saa hulmuta. Joustamattomalle kankaalle kai tämä kaava on alunperin suunniteltu. :)

   Poista
 6. Voi miten kaunis lumihiutaleliivistä tuli ja tuo mekko on myös ihana. T. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikö tullutkin! Itse jo välillä epäilin, kun noita hiutaleita yhdistelin, mutta onneksi sinnittelin loppuun. :)

   Poista
 7. Olet sinnikäs tekijä, noin paljon pikku tähtiä. On niin kaunis liivi ja kuinka monikäyttöinen tuollainen liivi onkaan. Kauniit Kuvat saimme katseltaviksi,kiitos 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy tunnustaa, että aika monta kertaa meinasin keskeyttää tai muuttaa suunnitelmaa. :)

   Poista
 8. Aivan ihana! Haluaisin tuollaisen liinan meidän pyöreälle pikkupöydälle joka olisi tehty noin. Tajusin sen juuri, kun näin nämä kuvasi :). Minulla on tulossa erilaisista virkatuista neliöistä peitto, on kyllä varmaan ikuisuusprojekti, mutta en aio siitä ottaa stressiä :). Mukavaa ekaa työpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hei, ei muuta kuin liinaa virkkaamaan. Osta vaikka alkuunsa tuo kirja, niin pääset suoraan malleihin käsiksi. :)

   Poista
 9. Onpa kaunis liivi <3 Tuo kirja oli mulla kerran kirjastosta lainassa (tosin ruotsikielisenä) ja ihastuin moniin sen malleihin ja rupesin haaveilemaan lumihiutaleiden kuorruttamasta joulukuusesta. Tuo naapurimaan kieli ei ole vaan kaikkein vahvin osa-alueeni, eikä myöskään kaavioista virkkaaminen. Pitäisi saada siis kirja käsiin suomenkielisenä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakin Adlibris tätä myy eikä tainnut maksaa kahtakymppiä. Tilaapa sieltä. :) Mä muuten olen kans aina tähän asti virkannut ohjeita lukemalla. Nyt opin lukemaan kaaviota ja se on muuten monta kertaa nopeampaa hommaa kuin sanallisten virkkausohjeiden lukeminen. Kokeilepa Sinäkin! :)

   Poista
 10. Onpa ihana liivi! On siinä ollut homma, mutta työ tekijänsä palkitsee :) Tuollainen liivi on kyllä monikäyttöinen, sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yhdet epäviralliset juhlat juurikin näillä vaatteilla tuli juhlittua. Itse olen tähän liiviin kans ihan ihastunut. :)

   Poista
 11. Wau! Todellakin kannatti nähdä kaikki se työ ja vaiva, upea lopputulos:) Harvoin muuten tulee noin tehokkaasti käytyä läpi käsityökirja:) Kauniita lumihiutale malleja valitsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Valitsin tähän 50 ensimmäistä mallia ihan järjestyksessä. Vielä 50 olisi virkattavana. Seuraavalle 25 on jo idea. :)

   Poista