keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Aarrekankaat satutyynyiksi




Ompeluhuoneen isoimmassa,
 sinisessä laatikossa 
on puuvillakankaita.
Paljon!
Uusia paloja kangaskauppojen pakoilta, 
retroja pilkkahintaisia kirppislöytöjä
ja hunajaa maksaneita wanhoja aarteita.


Wanhat aarteet huutelevat minulle.
Ovat huudelleet jo monta päivää.
Haluaisivat muuttaa uudelle leikkihuoneen sohvalle.
Sille, jonka Mies teki yhtenä iltana pinnasängystä.
Satusohvalle.
Satutyynyiksi.


Katselen ja valikoin.
(Minkä raaskisi leikata?)
Leikkaan ja ompelen.
(Hiukan riipaisee, jemmatut aarteet!)
Etsin sopivat tyynyt sisuksiksi. 
Innostun!
Ihanat tuli!
Punaisen Mökin tyyliset!











Nyt kolme pientä porsasta ja iso paha susi, 
Vaahteramäen Eemeli, 
Ankkalinnan väki,
Nalle Puh
ja 
Myyrä
saduttelevat
sulassa sovussa,
samalla sängyllä.


Pehmeisiin tyynyihin on kiva kaivautua lukemaan Akua
tai kuunnella, kun Isä lukee kolmesta karhusta
tai ottaa vaikkapa pienet nokkaunet.


Mukavaa väri-ilottelua!



*****


Ps. Miksi niitä wanhoja aarteita ei meinaa raaskia saksia, ottaa käyttöön?
Ketä ne siellä laatikossa ilostuttavat?
Ja sitä paitsi, monta aarretta jäi vielä odottamaan vuoroaan. 




31 kommenttia:

  1. Ihania kangasaarteita sinulla onkin! Se on kumma, kun ei niitä ihanimpia millään raaskisi leikata.. Ihania tyynyjä, kyllä niiden kanssa kelpaa satuja kuunnella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käyttöä varten kai minä noita kankaita aina hankin, mutta se on oikeasti ihme, miten sitten niitä aarteita ei tahdo millään raaskia leikata ja ommella käyttöön. Onneksi nyt voitin jemmailun! :)

      Poista
  2. Aivan ihania satutyynyjä. Ne itsessään jo satuja pullollaan. Oikea satunurkka. :)
    Ja nuo kankaat; ettei niitä raskisi leikata, käyttää. Siinäpä hyvä kysymys. Minullakin on yksi kaunis punakukallinen kangas tuolla kuominoissani, jonka olen joskus lapsena lahjaksi saanut. En tiedä mitä järkeä sitä on ollut säilytellä näin, mutta se on kyllä niin kaunis... ;)

    Minäkin näin tuollaisen pinnasänkypenkin ja vinkkasin miehelleni, josko tekisi meille sellaisen kahden istuttavan penkin siitä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kuule, minä haastan sinut, Kaisu, nyt tekemään siitä ihanasta punakukallisesta jotain. Otat sen käyttöön, päästät sen lahjan esille. Esittele ainakin, minkälainen se on, niin voidaan yhdessä ideoida. :)

      Poista
    2. Nyt pistit pahan! :)
      Pitääpä käydä vaatehuoneessa...

      Poista
  3. Oi tuo pinnissohva on ihana! Haluaisin tehdä meillekin mut ei vaan taida olla tilaa. Tylsää. Ihana satutuokiotunnelma tuossa nurkkauksessa. ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin ensin luulin, ettei pinnissohva mahdu meillä mihinkään järkevään paikkaan, mutta sitten raivasin vähän tilaa leikkihuoneeseen, niin jopas mahtuikin. Siitä on tullut Koulutytön suosikkipaikka, siinä on kiva lukea koulun jälkeen Akua. Pari tyynyä pään alle ja pari jalkojen, niin sopiva asento näyttää olevan valmis. :)

      Poista
  4. Niin ihania tyynyjä! Noihin nojaten on varmasti mukava hypähtää satumaailmaan erilaisten tarinoiden myötä. Pinnasänkypenkki on juuri sopivan kokoinen lasten penkiksi. Minäkin törmäsin tuohon ideaan Pinterestissä ja ihastuin! Niin söötti <3

    Vanhoja aarrekankaita ei meinaisi kyllä todellakaan raaskia leikellä ehkä sen vuoksi, ettei niitä ihan joka nurkalla tule uudestaan vastaan. Mutta enemmänhän niistä tulisi ommella, jotta käyttöön ja silmäniloksi pääsisivät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä ehdin jo laittaa pinniksen kirpparille myyntiin, mutta sitten tulinkin katumapäälle ja nappasin sen pois myynnistä. En raaskinutkaan myydä, vaikka ihan tavallinen pinnis, jossa meidän kaikki ovat nukkuneet alkutaipaleensa. Muutaman kuukauden pinnis odotteli makuuhuoneessa lähtöään. Sitten toin sen leikkihuoneeseen pallojen säilytystä varten (joo, niitä on paljon!). Puhuin miehelleni, että jos hän sen eturaunan saisi siitä madallettua. Kesti tovin. Yhtenä iltana hän ottaantui ja minä innostuin ompelemaan heti seuraavana päivänä. Kiva siitä tuli, vaikka olikin ihan tavallinen pinnasänky. :)

      Poista
  5. Voi että mikä satunurkkaus, tuollaisessa ei voi tulla kuin hyvälle mielelle. Onhan se nyt ihanaa, että kaikki upeat kankaat ovat teidän kaikkien ilona tuossa satusohvalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sanopa muuta! Miksi ihmeessä niitä kankaita pitää jemmata laatikon uumenissa, kun ne ovat paljon kivemmat esillä? :D

      Poista
  6. Voi ei miten ihanat tyynynpäälliset! (: Ihammahtavat.

    VastaaPoista
  7. Oi että tykkään noista tyynyistä! Ihania kangasaarteita sinulla. Mistähän löytäisi Nukkumatti -kangasta..Teetetimme pari vuotta sitten tytön huoneeseen Nukkumatti -postikorteista(70-luvun?) suurennokset tauluiksi ja tyynyt täydentäisi kivasti sisustusta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, varmaan seitkytluvulta on Nukkumatit. Minulla ei valitettavasti ole Nukkumattia. Ei ole kirppiksilläkään täällä meilläpäin tullut vastaan. Aika ajoin jossain nettikirpparilla on. Esim. Fb:n retrokirppiksillä sitä on silloin tällöin näkynyt. Jospa jostain löytäisit. :)

      Poista
  8. Juuri noin, aarteet kaapista esille!!!! Nythän ne ilahduttavat parhaiten, teininä halutaan jo muita kuvioita :) Ihana viihtyisä satunurkkaus teillä, ihan unelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sitä minäkin just säikähdin, että muutaman vuoden päästä ei meidän lapsille enää tuollaiset suloiset kuosit nasahdakaan. :)

      Poista
  9. Aivan ihanat tyynyt, tulee niin mieleen oma lapsuus <3 On kyllä ihania aarteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin minullakin tulee - ihana lapsuus. Huoleton ja onnellinen!:)

      Poista
  10. Kyllä kelpaa ❤️ Ihana satusohva ja suloiset aarteet! Kivemmat tuossa kuin kaapissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan totta! Ei niitä sieltä kaapista kukaan ihaile - paitsi tietenkin itse silloin, kun kangaslaatikoita penkoo. :)

      Poista
  11. Aivan ihania tyynyjä, mistä oletkin löytänyt noin ihania kankaita!?! Sopivat täydellisesti satunurkkaukseen. Enkä yhtään ihmettele vaikka et meinannut raaskia noita leikellä. Mullakin on jemmassa joitakin kankaita, mitä ei muka raaski silputa, vaikka enempi ne varmasti ilahduttais valmiita juttuna, mitä kankaan palana kaapin perukoilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kirppisaarteitahan nämä kaikki, pääasiassa nettikirppiksiltä. Ainoastaan tuo Nalle Puh-tyyny on tehty kahdesta kirjakerhon kylkiäislahjahuivista. Ei muuta kuin ota sinäkin aarteet käyttöön. ;)
      ps. Helpommin sanottu kuin tehty. :D

      Poista
  12. Niin ja kätevän näköinen tuo pinnasängystä tehty sohva!

    VastaaPoista
  13. Sinun kangasaarteesi saivat kyllä iloisen hymyn aikaan uudessa olomuodossaankin, on ne niin ihania! Näppärä idea pinniksen jatkokäytölle, minullakin olisi oma vanhani vielä tallessa. Siitä saisikin hauskan löhöpaikan mökille :). Kangasaarteitakin olisi. Niitä on kummallisen vaikeaa käyttää mihinkään. Yhden 40-50 luvun kankaan olen kyllä silpunnut, vaikka teki pahaa. Ilahduttaa nyt tätejäni ja äitiäni enkelien mekkoina, heillä oli siitä kankaasta mekot lapsena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Saipa vanha aarrekangas hyvän paikan sinullakin - enkelin mekkona.

      Poista
  14. Ihania kankaita ja aarteita! Nyt ne ilahduttavat sinua joka kerta, kun kuljet niiden ohi!!!!

    VastaaPoista
  15. Kerrassaan ihanaa värien loistoa! Paremmalta aarteet näyttää esillä kuin piilossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin, eivätpä ne sieltä laatikosta minnekään näy. :)

      Poista