perjantai 24. huhtikuuta 2015

Ompeluttaako vielä(kin)?

Haastaa itsensä.
Haastaa päivittäin.
Haastaa päivittäin ompelemaan.
Olla silti äiti neljälle Lapselle
ja vaimo yhdelle Miehelle.
Ja käydä töissä. 


Jussi-ompeluhaastekisa.
(Tarkempia tietoja kisasta
postauksen lopussa.)
Pikavilautus Punaisen Mökin
suristeluista viimeiseltä parilta viikolta.
Yksi ompelus per päivä.


Haastetta kerrakseen.

Ompelus 1: resori.... 
jonka ompeli Pikku Akka.

Ompelus 2:
resori ja poimutus,

... jonka ompeli Pikku Akka.

Ompelus 3:
resori, poimutus ja tasku, 

... jonka ompeli Pikku Akka.

Ompelus 4:
resori, poimutus, 

tasku ja reikä,
....jonka ompeli Pikku Akka.

Ompelus 5:
resori, poimutus,
tasku, reikä ja nauha,

... jonka ompeli Pikku Akka.

Ompelus 6:
resori, poimutus, tasku,
reikä, nauha ja halkio,

...jonka ompeli Pikku Akka.

Ompelus 7:
resori, poimutus, tasku,
reikä, nauha, halkio
 ja vetoketju,

...jonka ompeli Pikku Akka.

Ompelus 8:
resori, poimutus, tasku,
reikä, nauha, halkio,
vetoketju ja kangasväri,

...jonka ompeli Pikku Akka.

Ompelus 9:
resori, poimutus, tasku, 
reikä, nauha, halkio, 
vetoketju, kangasväri
ja hiuslaskos,
...jonka ompeli Pikku Akka.

Ompelus 10:
resori, poimutus, tasku,
reikä, nauha, halkio,
vetoketju, kangasväri,
hiuslaskos ja tamppi,
...jonka ompeli Pikku Akka.Omat tavoitteeni:
- ommella tarpeellista
- ommella käyttökelpoista
- käyttää vain omia materiaalivarastoja
- saada siistiä jälkeä aikaan
- taltuttaa ompeluhimoa
- haastaa itseni


Kyllähän tämä muuten, 
mutta aika on rajallinen!
Vielä olen kuitenkin kisassa mukana!


Haastetta kerrakseen!Niin, 
ompeluttaako vielä?
Ompeluttaa. 
ps. Teen muutamista haasteompeluksista kunnolliset postaukset,
kunhan saan tämän haasteen loppuun. ******Tietoja haasteesta:
Haasteessa tehdään päivittäin uusi ompelus, 
jonka elementit lisääntyvät aina yhdellä. 
Uusi elementti ilmoitetaan illalla ja 
seuraava vuorokausi on aikaa tehdä tuotetta.
Viikonloppuna tehdään laajempi työ, 
ja sen tekeminen saa kestää kolme vuorokautta.
Idea haasteesta pohjautuu lastenlauluun Jussin talo. 
(Kiitos Sanne-Maijalle linkkivinkistä!)
Haaste on meneillään Facebookissa 
ompeluryhmä Saumanvarassa.
Mitään palkintoja ei ole luvassa.
Omien rajojen testaaminen 
on paras palkinto.18 kommenttia:

 1. Ohhoh! Mahtava haaste ja hyvin olet kyllä tehnyt ompeluja kaiken muun arkitouhun ohella. Niin sievät taskut ompelu nelosessa. Tuollaisessa haasteessa tulee varmasti kokeiltua erilaisia juttuja enemmän kuin normiompelussa:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava haaste, mutta aikapula! Kymmenen pikku yksityiskohdan ymppääminen samaan työhön meinasi tuottaa eilen jo suurta päänvaivaa. Tällä hetkellä ajatuksen juoksua vielä hidastaa äkäinen flunssa, joka kaatoi minut työkyvyttömäksi.

   Poista
 2. Voi että mikä haaste. Sanne-Maijan blogista tästä jo luinkin, minulla mennyt kyllä ihan ohi, tosin en olisi kyllä ehtinytkään nyt millään osallistua. Saa tuossa kyllä ainakin aivonystyrät ja mielukuvituksen liikkeelle, tosi hauska haaste! Vähän ihmettelinkin miten sinusta ei ole kuulunut mitään, nythän se selvisi, kiva nähdä osasta töistä sitten enemmän kuvia :). Ja toivottavasti vointisi kohenee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää haaste meni multakin melkein ohi, kun se oli alkanut sunnuntaina ja hoksasin tämän vasta illalla vähän ennen kuin sen päivän dead-line meni umpeen. :) Ihan totta, minä olen ollut kyllä niin blogipimennossa nämä kaks viikkoa, etten ole melkein avannut omaani, saatikka muiden blogeja. Sun eläinkuosimekkoa eilen aamulla sairaana kävin kuitenkin ihastelemassa. :) Voi, että te vakikurkkijat teette minut näillä kommenteilla iloiseksi. Niin kuin esim. Sinä ja Kanneli heti näin aamutuimaan. <3

   Poista
 3. Aivan mielettömän upeita juttuja olet saanut ommeltua ja minkälainen haaste! Minusta ei olisi ollut tohon haasteeseen, koska kaksivuotias sairastaa ja äiti valvoo. Toivottavasti paranet pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, teidän Kaksivuotiasko edelleen sairastaa! Paranemista Pienelle! Meillä on onneksi selvitty koko talvi ihan flunssilla ja parilla korvatulehduksella. Ja ai niin, Onniliinilla oli vesirokko. Muut ovat sen onneksi sairastaneet jo aiemmin.
   Minäkin luulin, että tipahdan kisasta ekan viikon alussa ja joinakin päivinä on tehnyt tosi tiukkaa. Mutta onneksi on ymmärtäväinen Siippa. :)

   Poista
 4. Omnom, mikä haaste!! Hatun nosto sinulle, kun lähdit mukaan! Tuossa on kyllä joutunut käyttämään mielikuvitusta ja taikomaan aikaa. Ei olisi kyllä minulta onnistunut. Minä en meinaa muutenkaan keritä päivisin ommella, vaan ompeleminen rajoittuu lähinnä iltoihin ja varsinkin niille illoille kun mies on yövuorossa. Kivoilta näyttävät nuo ompeluksesi ja mielenkiinnolla jään odottamaan tarkempia postauksia niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eerika! Tämä oli tosiaan niin kivantuntuinen haaste, että pakko oli lyöttäytyä mukaan. Minä ruukaan piirtää kaavat ja leikata kankaat aamu(yö)lla, kun olen sellainen aamuvirkkuja herääjä. Ompelukset suoritan sitten illalla. Oi, kun olisikin muutama tunti vuorokaudessa enemmän aikaa.

   Poista
 5. Melkoinen haaste onkin, nyt tulee niin kivoja vaatekappaleita että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hieno tar! Mä olen niin yllätyshullu, että voin ottaa vastaan melkein minkälaisen haasteen vaan. :D

   Poista
 6. No, huh huh! Minä aivan hengästyin tuota sinun ompelustorya lukiessa. :) Olet sinä vaan ahkera ja idearikas Pikku Akka. Kyllä minä en olisi tuohon pystynyt vaikka olisi ollut aikaakin. Onnea ja Iloa sinulle noista ompeluksista ja luovuudestasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, huh huh! Sanon minäkin! :D Tänään sunnuntaina olen huilannut ja nauttinut vieraista. Huomenna taas töiden jälkeen surisee kone, jos haaste ei ole aivan ylivoimainen.

   Poista
 7. Mahtavaa, että olet jaksanut lähteä mukaan haasteeseen. Minuakin se kutkutti, mutta reissujen takia en voinut osallistua. Nämä on niin hienoja kaikki, aivan ihania värejä ja yksityiskohtia! Toivottavasti voit jo paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä alan olemaan jo ihan terve. :) Välillä on tuntunut, että laitan haastehanskat naulaan, mutta aina olen vain jatkanut. Nyt viikolla mulla varmaan putki katkeaa, kun on Pojan syntymäpäivät ja sitä varten pitää Mökin Akan olla hieman leipomispuuhissa ja muissakin valmisteluissa. Mies sanoo, että pitää osata lopettaakin. ;)

   Poista
 8. Voi Pikku Akka, sinä lähdit mukaan tähän! <3 Tuossa edellisellä viikolla pohdin, että ihailen heitä jotka osallistuvat tähän, ehtivät ideoita, ommella, hoitaa kodin, työn ja monta muuta juttua 24 tunnin sisällä. Aivan mahtavia juttuja olet taas tehnyt. Kieli pitkällä odotan lopullisia postauksia. Säännöllisesti käyn blogeja kurkkimassa vaikka kommentit ovatkin tulleet päivien viiveellä. - Paranehan pian, se on kurja tauti tuo flunssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Oman näköinen! Terveenä taas ollaan koko sakki. Vappu voi tulla. :)
   Haaste alkaa olla loppusuoralla. Huh, taidan selvitä loppuun asti. Viimeisimmät kilpailijat ovat niin sisukkaita, että "voittajaa" ei saatu ratkaistua pudotustaistelulla. :D Oikeasti minustakin tuntuu, ettei minulla pitäisi olla aikaa tämmösiin haasteisiin. Ja todellisuudessa meillä onkin esim. piha ihan rempallaan vielä. Haravointihommat alkaa heti, kun saan viimeisen haastevaatteen valmiiksi.

   Mulla on ollut blogeihin kurkkimisessa viime aikoina samanlainen linja. Käyn pistäytymässä, mutta en "ehdi" jäädä kommentoimaan. Ehkä ensi viikolla on taas joutilaampaa, tai viimeistään kesäkuussa. Ihana loma!

   Poista
 9. Hurjan paljon olet saanut tehtyä! Tätä haastetta on ollut mukava seurata, vaikka itse en siihen osallistunutkaan. Varmasti haaste jokaiselle ompelijalle löytää joka päivä uusia ideoita (ja aikaa niiden toteuttamiseen....).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, Mandariinimania! Tuntuu, että aina joku toinen on tehnyt sellaisen, minkä itsekin voisi tehdä, mutta ei sitten kehtaakaan "kopioida". Vaikka ei tässä haasteessa kukaan mitään kovin ihmeellistä ole keksinyt, mutta siltikin. Tässä haasteessa kyllä nopea tempo kuihduttaa ainakin minun luovuutta. Mutta hauskaa on silti ollut. :)

   Poista