keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Suklaata, kirsikoita ja kermaa (3.12.)




Jouluun kuuluu 
joulukakku. 
Meillä se on nykyään 
hedelmäkakku. 
Vuosia metsästin sitä oikeaa. 
Lopulta olen sen löytänyt.
Sopivassa suhteessa kaikkea
suklaata,
kirsikoita,
makua.
Fariini ja kerma,
mmmmnam!





Ohje tähän ihanaan kakkuun:


200g voita (tai margariinia)
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
100g suklaata
2dl kirsikoita
1dl kermaa


1. Vatkaa hyvin voi ja sokerit.
2. Lisää munat.
3. Pilkota kirsikat ja suklaa.
4. Lisää jauhot, joihin sekoitat kirsikat, suklaat, 
vaniljasokerin ja leivinjauheen.
5. Lisää kerma. 

Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. 
Itse paistan usein kakut leivinuunin jälkilämmössä noin 150 asteessa. 
Silloin niitä kestää paistaa noin 1 1/2 tuntia.

Tämä kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä leipomisesta, kun maut ovat tasaantuneet. Eli kannattaa leipoa kaksi kakkua kerralla. Toisen voi syödä lämpimänä, uunituoreena ja toisen laittaa kaappiin jemmaan ja nautiskella seuraavien päivien aikana. :) 




Suurenmoista glögin kanssa
ja kuulemma kahvin kanssakin 
ihan erinomaista!

Herkullisia hetkiä!



pst. Justiinsa tänään on hyvä päivä leipoa tällainen itsenäisyyspäiväksi. 



Mikä sinun suosikkikakkusi on näin joulun aikaan?





18 kommenttia:

  1. Oi, fariinisokeri. Se antaa ihanan maun leivonnaisiin. :)
    Minulle maistuu jouluna Arabialainen maustekakku ja Toscapiirakka!
    Kodin makumuistot lapsuuden jouluilta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat minunkin lapsuuteni joulujen makuja. Nam! Vieläkin äiti leipoo joka joulu arabialaisen. Jouluvierailulla varmasti taas viipaleen syön sitäkin herkkua. :)

      Poista
  2. Voi nam, ihanaa varmasti! Voi kun osaisinkin leipoa! Minun herkkua on taatelikakku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tehtiin minun lapsuudessani taatelikakkua. Lapsena en siitä innostunut, mutta nyt aikuisena sekin kakku maistuu herkulta. Miten se makuaisti jalostuu? :)

      Poista
  3. Oi kiitos ohjeesta! Hedelmäkakku on suurta herkkuani,mutta meillä ei siitä moni tykkää,joten en ole useinkaan saanut herkutella. Ja usein kakut on olleet niin kuivia, että innostus kokeilla eri ohjeita on laantunut. Mutta nytpä minä kokeilen tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä! Tämä on minusta ihan huippu resepti. Kertaakaan en ole tällä epäonnistunut, vaikka mikään suuri kakkumaakari en olekaan. Minäkään en tykkää niistä hedelmäkakuista, joihin laitetaan sukaatteja, mutta tämä kirsikoilla ja suklaalla maustetta - NAM - suosittelen kokeilemaan. Käypä sitten kertomassa, mitä tykkäsit ja onnistuiko. :)

      Poista
  4. Minun joulusuosikkini on taatelikakku. Hedelmäkakuista en yleensä välitä, mutta sait tämän kuulostamaan niin herkulliselta ja helpolta, että taidankin kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Syötä vaikka vieraille, jos ei ole oman maun mukaista. Ja oikeasti ei ole vaikea ohje, vaikka ainesosia onkin monta.

      Poista
    2. Kokeilin ja hyvää tuli. Ei yhtään liian hedelmäistä, ehkä seuraavalla kerralla laitan kirsikoita vähän lisääkin.

      Poista
    3. Kiva kuulla, että kokeilit, onnistui ja maistui. :) Kirsikat ovatkin kyllä niin herkullisia. Itse olen joskus laittanut sekä tummaa että maitosuklaata. Sekin tuo kakkuun lisämakua.

      Poista
  5. Näyttää herkulliselta! Mun suosikki on kooskoskakku, äiti leipoi sitä aina jouluksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookoskakku - sekin kuullostaa hyvälle, vaikka sellaista en ole tainnut koskaan maistaa. Kookos maistuu aina hyvälle. Pikkuleivissä, suklaassa, ruoassa. Nam!

      Poista
  6. Tulipa tässä aamutuimaan vesikielelle, kun mietin, mitä kaikkia jouluherkkuja niitä onkaan. Kiitos, kun jaoitte omia makuelämyksiänne! :)

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näköinen kakku! Taidankin leipasta tällä sinun ohjeellasi joulukakut anoppilaan sekä omille vanhemmilleni. Että kiitoksia vaan ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä vain. :) Se tässä kalenterissa oli ideanakin, että laitan esille helppoja juttuja, joita on kiva tehdä ihan itsekseen tai lasten kanssa. :)

      Poista
  8. Kiitos hyvästä ohjeesta! Tästä tulikin suosikki ja resepti on jo ulkomuistissa. Ensimmäisen kakun tein maistiaisiksi, ei ollut kovinkaan pitkäikäinen. Toinen meni työpaikan kahvipöytään ja hävisi myös vikkelään. Nyt on uunissa paistumassa jouluksi hieman versioitu kakku, koska löysin kaupasta kuivattuja karpaloita ja kerman olin taas unohtanut ostaa. Ans kattoo millainen tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tohveli! Olipa kiva, kun annoit palautetta. :) Minustakin tämä resepti on ihan ykkönen. Minä olen usein tehnyt tätä niin, että olen korvannut kerman maidolla. Onnistuu hyvin, muttei ole sitten sitä kermanmakuvivahdetta. (Nam!) Olen tehnyt joskus myös ilman fariinia ja laittanut koko sokerimäärän valkoista tavallista sokeria. Silloinkin onnistuu hyvin, mutta silloin kakku on vaaleampi (kuin tiikerikakun vaalea osa.) Olet tehnyt kaupasta saman löydön kuin minä. Kuivatut karpalot! Niitä on varmaan syöty meillä nyt joulukuussa viisi pussia joko paljaaltaan tai kekseissä. Käypä kurkkaamassa sellaisessa blogissa kuin "Valkoinen talo tarinoi". Sieltä löytyy nyt joulukuulta ohje suklaa-karpalo-kekseihin. Kielen vievät mennessään. :)

      Poista
  9. Nam! kuulostaa hyvälle, pakko varmaan kokeilla!

    VastaaPoista