keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Popcorn-matto

Huoh, 
remontti on ohi!
Nyt Punaisessa Mökissä 
on uusi vessa,
sauna ja 
kylpyhuone.

Ja kylpyhuoneessa 
tämän juhlavan tilanteen kunniaksi 
uusi Popcorn-matto.
Evakossa oli aikaa virkata,
kun jouduin olemaan 
erossa ompelukoneistani.






Popcorn-maton ohjeen hoksasin aiemmin syksyllä Kotivinkissä(Klik).
Ohje on selkeä. 
Matossa vuorottelevat pylväät ja popcorn-nyppylät.
Ulkoreunassa kiertävät kiinteät silmukat.
Lankana en käyttänyt ohjeen mukaista Mopparia, 
vaan jotain löyhäkierteisempää nyöriä, 
jonka kaivoin löytölaarista
 Oulun Kädentaitomessuilta.


*****

 

Lisäksi laitan tähän 
muutamia kuvia uudesta kylpyhuoneesta:






Ihan totta, 
viimeisessä kuvassa raotetaan saunan ovea.
Saunasta lisää toisella kertaa.





24 kommenttia:

  1. Tosi kaunis matto! Pisti vain silmään, että nuo seinäkaakelit taitaa olla samat, kuin meidän yläkerran wc:ssä. =) tai ainakin ne on lähes samanlaiset. Biltemasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki laatat ovat paikallisesta Rautanetistä. Valkoinen ja ruskea ovat samaa laattasarjaa. Niissä menee sellaista pientä pintajuovaa. Yksinkertaisen kauniit! Voihan ne Biltemassa olla samoja. :)

      Poista
  2. Ihanalta näyttää uusi kylppäri! Ja todella kaunis matto :)

    VastaaPoista
  3. Voi noita ihania virkattuja mattoja. Tämäkin on niin kaunis:) Kyllä on niin ihanan näköistä teidän kylppärissä ja saunakin näyttää houkuttelevalta. Meidän kylppärissä on tumma harmaa ja valkoinen laatta. Näyttää niin tutun näköiseltä sinun kuvasi:) Ihana, että remppa on takana. Pääsee normaalin elämän rytmiin ja vieläpä pääset ompelukoneen pariin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kanneli! :) Ihan parasta on palata normaaliin arkeen. Viisi viikkoa evakossa tuntui melkein ikuisuudelta.

      Poista
  4. Aivan ihanat matot ja minulta moinen ohje mennyt täydellisesti ohi! Täytynee kaivaa esille. Ja onnea uusille tiloille ja nyt pääset taas ompelemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pikkupippuri! Kotivinkissä on nykyään paljon kivoja käsityöohjeita. Samaisessa lehdessä oli hauskat virkatut tossut. Ne on mulla seuraavana virkkauslistalla, kun nyt vauhtiin pääsin. :)

      Poista
  5. Onpa kaunis virkattu matto! Hauska nimi sillä :) Kiva kun ootte päässeet evakosta takaisin. Upealta näyttää uusi kylppärinne ja sauna. Ite haaveilin saunarempan aikaa tummasta saunasta, mutta mies ei lämmennyt yhtään ajatukselle. Nyt meillä saunotaan (perinteisessä?) männynvärisessä saunassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo popcornit olisivat varmaan hauskantuntuisia nystyröitä, jos lanka olisi ollut kovempaa ja tiiviskierteisempää nyöriä. Nyt ne ovat sellaisia pehmenneitä poppareita. :) Minä olisin saattanut haluta vielä tummemman saunan, sellaisen hiilen harmaan, mutta sitten kuitenkin päädyimme kivikkosävyyn, joka on sellainen lempeän harmaa. Uskon, että se näyttää kesävalaistuksessakin hyvälle. Mun Miehenikin on sellainen, ettei se helposti lämpene uusille tuulille sisustuksessa, mutta nyt hän antoi ihan vapaat kädet laattavalinnoissa ja muissa. Ja kyllähän hän oli lopputulokseen yhtä tyytyväinen kuin minäkin.

      Poista
  6. Ihana matto kerrassaan! Ja tuo vanha potta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Paula! Tuo vanha potta on Miehen lapsuusmuistoja 60-luvun lopulta. Olin jo kerran sitä hävittämässä, mutta onneksi se ei mennyt kirpputorilla kaupaksi. :)

      Poista
  7. Onnea remontin valmistumisen johdosta! Viisi viikkoa evakossa on kyllä pitkä aika, nostan teille hattua. - Mutta hyvää kannattaa odottaa, kauniilta ja selkeältä näyttää teidän uus kylppäri, se on aivan minun näköiseni. :-) Ja matto on hieno. Ihailen teitä jotka jaksatte moisia virkata. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oikeasti tuollaisen pienen maton virkkaaminen on niin nopeaa puuhaa. Paksu koukku ja vielä pulskempi lanka - ei siinä kauan nokka tohise. Kokeile vaikka! :)

      Poista
  8. Upealta ja viihtyisältä näyttää! Varmasti nyt on ihana tunne, kun on rempan jälkeen päässyt kotiin, paikat ovat kunnossa ja arki palaa uomiinsa! Matto on kiva yhdistelmä rempseyttä ja tyylikkyyttä, löytyisiköhän ohje lehden nettisivuilta, täytyypä kurkata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit uskoa, että on ihana tunne! Kyllä on kotiinpaluun jälkeen saunottu ihan joka ilta niin antaumuksella. Ja viikonloppuna saamme jo ensimmäiset saunavieraatkin. :)
      Tuo maton ohje pitäisi löytyä tuosta linkistä, joka on Kotivinkki-sanan takana. Kokeilepa ja kommentoi, toimiiko se. Toimii se ainakin mulle. On helppo ja nopea ohje.

      Poista
    2. Minulta meni linkkisi ihan ohi, toimiihan se :) Nyppylät on näköjään tehty melko samanlailla kuin tein syksyllä tytön huiviin, niin vähän arvelinkin eli saattaisin ehkä ekan virkatun matonkin saada aikaiseksi..... Tosin eka pitää tehdä nyppylätyyny valmiiksi, mutta kun olen sen nyssykän kadottanut jonnekin ompeluhuoneen uumeniin tässä jokin aika sitten :) Täytyy varmaan lähteä silmälasikauppaan kun menee linkitykset ohi ja tavarat katoaa kotona :D

      Poista
    3. Minäpäs jään odottamaan sinun mattoasi. :)

      Poista
  9. Upea matto !! Kiva nähdä sun virkkauksiakin välillä. Innostuitko, vai oliko ainutkertainen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... virkkasinhan minä kesällä valmiiksi sen purkinkansimaton. Mulla näköjään pitää olla joku erikoistilanne, että otan virkkuukoukun käteen. Nyt oli remonttievakko, kesällä Vauvan kanssa sairaalassa oleminen. Kyllä minä nyt mielessäni aloitin jo seuraavan virkkauksen, vaikka ei poikkeusoloja olekaan tiedossa. :)

      Poista
    2. Totta :) Mä en yhtään muistanut sitä. Se oli myös hieno !

      Poista
    3. En ole vielä raaskinut laittaa sitä uuden vessan lattialle, vaikka sinne sen suunnittelin. Ehkä nostan seinälle. :)

      Poista
  10. Tuollaiset matot ovat vaan niin ihania! En kyllä itse saisi aikaiseksi moista, paitsi jos koneet hajoavat.
    Ja mahtavan näköistä on teille tulossa, kyllä pieni evakkoretki on tuon arvoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanne-Maija, varmasti saat tuollaisen pikku maton aikaan. Väitän, että sen virkkaamisessa ei mene kuin pari-kolme tuntia, jos saa rauhassa virkata. Minähän en tietenkään saanut sitä yhdeltä istumalta tehtyä, mutta...
      Uudet pinnat on aina niin ihania. Vielä muutama seinä ja oven pieli on maalaamatta.

      Poista