maanantai 24. elokuuta 2015

Harmaantumisia


Arjen harmaus, 
harmaatalous.
Liikutaakon harmaalla alueella?
Pilvet ovat synkän harmaat.
Harmaata on pöly,
savu, lika.
Mielikin harmaantuu. 
Ja ihmisen tukka.
Onko harmaa harmi?
Onko harmaa ruma?
Onko harmaa synkkä?


Ei, harmaa on ihana.
Olen ihastunut harmaaseen. 
Harmaisiin kankaisiin ja vaatteisiin.
En harmaisiin hiuksiin, 
vaikka niitäkin on jo tullut. 
Tullut ihan lupaa kyselemättä. 








Punaisen vaatteen pöly,
sinisen housun nukka,
keltaisen, vihreän, valkean.
Yhdessä ne menevät piiloon sohvan alle.
Muuttuvat yhdessä harmaaksi. 
Harmaiksi villakoiriksi.
Miksi pöly on aina harmaata?



Silti minä tykkään harmaasta.
Harmaan kaikista sävyistä.



Pöydällä uusi harmaiden kankaiden kasa odottelee....



*****

Kaavat tämän jutun vaatteisiin löytyvät seuraavista Ottobre-lehdistä:
*tunika 1/2015 (koko 128cm)
- muokkaus: helmaa pidennetty
- hihansuissa kierrretyt nyörikoristeet
*legginssit 4/2014 (koko 12cm)
- muokkaus: lahkeensuihin laitettu lisäkappaleet
* body 6/2012 (koko 74cm)
-muokkaus: hihansuukappale lisätty
* housut 3/2015 (koko 74cm)
-muokkaus: lahkeita pidennetty, 
applikaatiokuva kaavasta poikkeava.






44 kommenttia:

  1. Ihastuttavia harmaansävyisiä pikkuihmisten vaatteita. Ei harmaa ole tylsä eikä ruma, päinvastoin erinomainen tausta jota halutessaan voi piristää vaikka ihan pienellä puhtaalla kirkkaalla värillä. Tytön mekossa on superkivat hihansuut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kikka! Ne hihansuut on ihan vain punottu kahdesta kangassoirosta ja harsittu käsin kiinni. :) Minustakin aika kivannäköiset. :)

      Poista
  2. harmaa voi olla kauniskin väri :) se on katsojasta kiinni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja sitä voi piristää jollain kivalla tehostevärillä, niin tällä kertaa violetilla. :) Kiitos kommentistasi, suvi! :)

      Poista
  3. Apua, mää en kestä noita kaikkia kissoja (siis hyvässä mielessä) ja vielä mustia niin kuin mun Millani aikoinaan. Onpas hauskoja vaatteita muuten , niin kuin kissatkin! Nyt kyllä näillä vaatteilla aiheutit mulle hirveän kissakuumeen taas, sitä kun muutenkin on ollut ilmassa (vauvakuume on ilmeisesti vaihtunut krooniseen kissakuumeeseen :D). Minä en ole kyllä niin harmaan ystävä, varsinkaan omissa vaatteissa, korkeintaan ihan tummanharmaan. Pikkuneidillä kyllä tukkään harmaan ja roosan yhdistelmästä kovasti. Välillä on vähän harmittanutkin kun näitä kotimaisia trikoita tulee niin usein juuri harmaapohjaisena- se on mulla heti nou nou, ruskeatahan sen pitäsi olla :). Harmaa on tyylikäs, mutta mielessäni yhdistän sen aina jotenkin harmaisiin ankeisiin päiviin ja siksi en kai siitä oikein innostu - näin olen analysoinut ;). Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin tämä kissakangas iski niin syvälle suoneen, vaikka en kovin kissaihminen olekaan, mutta Neiti on. :) Just tuo, Krista, miksi arki on harmaa? Onko se? Meillä se on monen värinen. Niin teilläkin. Miksi sanotaan, että arki on harmaa? Onko se silloin tylsä? Onko se puuduttavan tasainen ja samanlainen? Vai ankea? Vai millainen se harmaa arki todellisuudessa on? Analysoipa mulle! ;)
      Kiitos kommentistasi taas, Ihana OmpeluYstäväni! :)

      Poista
    2. Minä en arjen harmauteen (määhän suorastaan rakastan tuttua ja turvallista arkea) yhdistä väriä vaan tarkoitin sään puolesta harmaisiin ankeisiin päiviin :). Sellaisiin kuin koko alkukesä oli täynnä, kun taivas on harmaa ja pilvinen, eikä sinistä taivasta tai aurinkoa näy missään, se on just se vaaleanharmaa sävy, josta en juuri tykkää. :D. Elämähän on tosiaan säästä huolimatta hyvinkin värikästä, ainakin lapsiperheissä. Mutta olen niin aurinko- ja kesäihminen ja kun se kausi on tällä puolella maapalloa niin toivottoman lyhyt niin että mua välillä ottaa päähän harmaa sää kun haluaisi imeä itseensä sitä valoa ja lämpöä, siksi en halua sen värisiä vaatteita ;). Menikö analyysi läpi? :D Olen minä muuten joskus yrittänyt pitää harmaita vaatteitakin, siis yrittänyt, mutta kaappiin ne jäivät. Paitsi yksi, mutta se onkin ihan tummanharmaa. Vähintään joku kirjava huivi piti olla aina kasvojen lähellä :).Jotenkin tuntuu että mun melko tummat piirteet vaatii enemmän väriä , joko puhdasta tai sitten vahvoja murrettuja sävyjä. Kaikki hailakat värit, oli sitten sävy melkein mikä vaan (paitsi ehkä se ruskea ;)) jää multa kyllä itseltäni käyttämättä . Meillähän oli edellisen kodin sisustus melko harmaa - miehen toiveesta, harmaa laattalattia, harmaa sohva ja rosterisia kodinkoneita, että mää kärsin ;). Nyt on kuule ruskean sävyjä ja valkoiset kodinkoneet, kun oli rouvan vuoro päättää, ovenkahvatkin on "kullansävyiset" tai mikähän nyt onkin virallinen sävy. Varmaan ihan vanhanaikaista, mutta minä tykkään :). Meni jo vähän ohi aiheen, mutta innostuinpa kirjoitteleen, niin mielenkiintoisia juttuja nämä värimieltymykset ja mistä ne oikein kumpuaa :)

      Poista
    3. Joo, sellainen harmaa sää on kyllä ankea. Ja se vaikuttaa mielialaankin ihan älyttömästi. Kyllä minäkin olen valon ja auringon lapsi ja sitä kautta rakastan kaikkia värejä. Nytkin kun olen tehnyt tilkkutöitä, ompeluhuoneessa on suloinen värien cocktaili. Ihan nautinnollista! Harmaa on kuitenkin jotenkin rauhoittava ja asusteilla tosiaankin harmaaseenkin saa enemmän väriä ja eloa.

      Meillä ei Punaisessa Mökissä ole harmaata kuin uudessa saunassa ja kylpyhuoneessa, jotka remontoitiin siis noin vuosi sitten. Muut huoneet ovat monen värisiä. On keltaisia seiniä, sinisiä, minttua, laimeaa vaaleanpunaista ja tietenkin valkeaa. Ja ohos, onhan meillä keittiössä yksi seinä harmaa. Se on harmaan peltikuorisen uunin vastainen seinä, sen pari siis. Muut seinät keittiössä ovat laimean keltaiset. Sisustuksellisesti haastavia värejä, mutta tämä meidän koti onkin sellainen suloinen värien sekamelska. :) Ruskea on kyllä kaunis väri. Niin vaatteissa kuin sisustuksessakin, mutta jotenkin se ei ole ihan minun värini. :)

      Poista
    4. Joo, ja täällä saa kirjoittaa aiheesta ja aiheen vierestä. Ihan vapaasti voi rönsyillä. :D

      Poista
  4. Ihania! Mistä tuo kissakangas?(ihan ku mää sitä tartteisin...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti sää tarvitset sitä. Se on Majapuulta. :)

      Poista
  5. voi mitä harmaita! kaikki! kissat ja muurahaiset...oijoi. ja niin hienot hihansuut. tartutit taas inspiraatiota. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä! :) Tuo muurahaiskangaskin on kyllä viehättävä, vaikka en mitenkään erityisesti murkuista tykkää. Sen kankaan on valinnut itselleen Eskaripoika. :)

      Poista
  6. Harmaa ei ole tylsä, vaan ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä. :) Ja asusteilla saa harmaaseen lisäväriä helposti. Harmaan kanssa sopii kaikki värit oikein mainiosti. :)

      Poista
  7. Harmaa on kaunis, harmaassa on rauha. Tykkään minäkin.
    Radiossa muuten sanottiin, etteivät mustat kissat enää ole suosiossa, vaan lemmikinkin pitäisi sopia sisustukseen. Hölmöä! Meillä kissakin on harmaa, ihan paras sellainen. <3
    Ihanat yksityiskohdat vaatteissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, Manda! Eikö mustissa kissoissa ole vähän taikuutta? Ainakin jos ne juoksevat tien yli. :)

      Poista
  8. Harmaa on vaan hyvä, aina! Huippu kivat vaatteet olet ommellut. Tuo housun takamus on tosi hauska. Näissä kuteissa lapset viihtyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Saija! Nämä sellaiset mukavat ja rennot päällä, just hyviä arkivaatteita menoon ja meininkiin. :)

      Poista
  9. Upeita kaikkine yksityiskohtineen, etenkin hihansuun nyöritys hurmasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, VillaKiana! Justiinsa tuli paita pyykistä ja ekana tarkistin, miten hihansuunyöreille kävi. Ei mitenkään! Jännitin, että rispaantuvatko, kun leikkasin ja punoin ne jämätilkuista.

      Poista
  10. Ihanat nuo kissapöksyt <3 ja harmaa on erittäin hyvä väri vaikka kuulostaakin niin harmaalta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nanni! Minusta on jännä, että väreillä on niin vahvat merkitykset: ankea harmaa, kateuden vihreä, viisauden keltainen, rakkauden punainen jne. Minä kyllä tänä syksynä selätän tuon harmaan ankeuden. :D

      Poista
  11. Ihanat vaatteet, etenkin tuo hihojen nyöritys pisti silmään 😊! Harmaa on hyvä väri, pehmeä ja turvallinen ❤️

    VastaaPoista
  12. Harmaa on lempivärini, siitäkin syystä tykkään näistä vaatteista paljon. Ja vaikka olisi muistakin väreistä tykkäisin silti. Kivat yksityiskohdat ja niin nätit vaatteet ❤ . (vaikka en kyllä niin paljoa tykkää hiuksissani harmaasta, olisivat ne voineet vielä kymmenen vuotta odottaa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöh, minäkään en oikein tykkää harmaista hiuksista, enkä varsinkaan siitä, että joidenkin tarvitsee aina niistä huomauttaa. Kiitos taas vierailustasi ja kommentistasi, Hanna Mi!

      Poista
  13. Minäkin tykkään harmaan eri sävyistä ja varsinkin itsellä ja juuri kankaissa. Hiuksiini ilmestyvät harmaat ovat vähän vieraita ja outoja ilmestyksiä;) Ihana vaatteet ja söpö kissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaat vaatteet ovat aika ajattomia ja turvallisia, varsinkin jos ei halua erottua joukosta. Onneksi en ole yksin harmaiden hiusteni kanssa. :) Kiitos, Kanneli, sinullekin kommentista!

      Poista
  14. Harmaa on kaunis väri! Vaikka se harmaa onkin :) Ja ainahan harmaata voi piristää jollakin muulla värillä, jos liian harmaaksi menee. Kauniita harmaita vaatteita kekseliäillä yksityiskohdilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Eerika! Näin minäkin ajattelen. Harmaaseen on niin helppo yhdistellä kaikkea ja värittää sitä vaikka kuinka kirjavilla asusteilla. :)

      Poista
  15. Harmaa on kaunis väri, sanoo muistaakseni Alanko laulussaan. Ja sehän on toot. Upeita asuja hauskoilla yksityiskohdilla.

    VastaaPoista
  16. Mukavaa luettavaa:) Sumukin on harmaata, mutta se antaa mennä läpi. Muurahaiskangas upposi minuun! T. Pirta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sumu, sellainen joka illalla nousee pellolle ja aamun usva, joka on on suloisen pehmeää - niistä minäkin tykkään. Toisaalta, jos ihminen kulkee kauan oman elämänsä sumussa, määränpää saattaa helposti olla hukassa. Sitä sumua en toivo kenellekään. Kieli on kiva, kun sillä voi näin leikitellä. :) Kiitos, Pirta! :)

      Poista
  17. Täältäpä löytyi mukavan oloinen blogi :) Taidanpa jäädä seurailemaan. Harmaa on kaunis väri, kaikessa harmaudessaan. Aika ihanaa tuo kissakangas <3 Kauniita vaatteita olet ommellut kivoilla yksityiskohdilla.


    T.Kaaru // www.pienilintukoto.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa! Tervetuloa tänne, Kaaru! Minäpäs käyn kurkkimassa Lintukotoon jossain vaiheessa, kun olen ihan joutilaana - ehkä huomenaamuna. :)

      Poista
  18. Harmaa on oikeinkin mukava väri. Ja kivoja vaatteita olet harmaan eri sävyissä ommellut. Minun uusi rakkauteni on tumman harmaa. Onneksi on nuo koulujutut ettei ole aikaa (tuhlata) liiaksi harmaisiin kankaisiin. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumman harmaa onkin ihana väri, minäkin tykkään. Mitäkähän sinä opiskelet? Mukavia päiviä Sinulle! :)

      Poista
  19. Voi miten kivat vaatteet oot ommellut! Harmaa on kyl tosi monitoimiväri. Yhdistyy helposti tosi monen värin kanssa. Tuo kissakuosi on hirmu kiva.

    VastaaPoista
  20. Eikä miten ihana tuo kissapylly! Kivoja vaatteita :) Mä olen kans ihasyunut harmaaseen, etenkin sellaseen vähäsen tummempaan. Sopii niin moneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo vaatteet on kyllä olleet niin tykätyt. Poika aina itsekin yrittää kurkkia omaa kissapyllyään. Aina vaipanvaihdon yhteydessä pitää kissan mukana oleminen tarkistaa. :)

      Poista