sunnuntai 16. elokuuta 2015

Lahjaksi viisikymppiselle
"Mitä teille kuuluu,
eikö teillä enää ommella?"
kysyy Ystäväperheen Mies
Mieheltäni puhelimessa.
"Ei oo loki päivittyny pitkään aikaan!
Oon käyny tarkistamassa."
Tämä puhelu huvitti pitkään.
Blogihiljaisuus oli kestänyt pari viikkoa. 
Työkiireitä tai sairastamista.
Punaisessa Mökissä on kaikki hyvin, 
kun Pikku Akan Tilkkuvakka päivittää säännöllisesti.
Viikon välein.

*****

"Ei sieltä näytä tulevan onnitteluviestiä, 
vaikka kuinka oottaa. 
No, tulukaa sitte kahaville 
ja onnitelkaa samalla,
Mullahan on lasissa viiskytä vuotta."
Se oli synttärikutsu samalta Mieheltä.
Ystävältä. 

*****


Pakko tuollaista Fania on muistaa
Tilkkuvakan tuotteella.
Pipon tein.


Viisikymmentä ei ole kova vauhti autolla.
Hiihtämällä ja pyöräilemällä on. 
Ikänä se ei ole korkea,
mutta monta kultaista muistoa on jo ehtinyt kertyä.


Heijastava pipo syksyn pimeille keleille.
Että ystävä näkyisi liikenteessä.


Paljon onnea 
ja 
turvallisia aamu- ja iltalenkkejä!

24 kommenttia:

 1. Onpa sinulla ihana fani ja ystävä! Mahtava lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kukaan muu mies ei ole tunnustanut kurkkineensa mun blogia. Tai on toki pari sukulaismiestä, mutta niitä ei lasketa. :)

   Poista
 2. Hauska postaus!! Ja hauska on lahjakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tällainen pieni lahja ihmiselle, jolla on jo kaikkea. :)

   Poista
 3. Voi, tämä oli ihana postaus:) Niin ihanan muistamisen olet tehnyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kanneli! Ajattelin, että ihan "pakko" tehdä jotain omannäköistä eikä ostaa vain kaupasta "kukkia ja konvehtirasiaa". :)

   Poista
 4. upea hattu :) taatusti tulee tarpeeseen lahjan saajalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsee pipo käyttöön. Tuo heijastinkangas on kyllä mahtava materiaali. Olen tehnyt siitä usein koristeita omien lasten pipoihin. :)

   Poista
 5. Ihana lahjaidea. Tekstisi pisti ihan hymyn huulille. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Humoristinen on ystävämmekin! Tämä oli mieheni mielestä tosi hyvä oivallus eikä enää viiskymppispipoehdotuksen jälkeen halunnut edes kuunnella muita vaihtoehtoja. :)

   Poista
 7. Sulla on huippufani! Tunnen ihan samalla tavoin puhuvan miehen, joten tuo puhelu on niin elävästi korvissani tämän tuttuni äänellä. Ihana postaus. Lahja on just paras. Tämä olikin hyvä muistutus (kiitos), sillä meilläkin ystävä täyttää ensi kuussa 50v. Nyt olisi hyvä hetki se lahja tehdä ettei mene yötöiksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos, Hanna Mi! Ei muuta kuin viiskymppiselle jotain mukavaa värkkäämään. Jäänpäs odottelemaan, mitä pakettiin kääräiset. :)

   Poista
 8. Huippu ystävä teillä! Huumoria ja välittämistä tarvitaan. Ja aivan mahtava vastaveto välittömälle kaverille ja huippu oivallus tuo pipo! :) Sinä olet varsinainen persoonallisten yllätysten ehtymätön oivaltaja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos, Kaisu! Oikeasti joskus tuntuu, ettei keksi MITÄÄN, kun haluaisi antaa jotain erilaista. Luulen, että näitä viiskymppislahjoja tässä saakin tulevina vuosina ommella useampia. Alkaa osa ystävistä olemaan niissä lukemissa. Ja itsekin muutaman vuoden päästä.
   Tuo huumori ja välittäminen - ne on oikeasti niin tärkeitä aikuisten ystävienkin välillä. Jos löytyy samanlainen huumori, niin ystävyys on taattu. :)

   Poista
 9. Ihana teksti laittoi hymyilyttämään :) Kiva lahja idea!

  VastaaPoista
 10. Niin hauska juttu. Meillä J:n kanssa oli niin hauskaa kun luin hänelle ääneen blogiasi. Fanille fanituote tietysti. Se on hyvä pysyä totutussa rutiinissa joka viikkoisella blogipäivityksellä. Tietää muutkin, että punaisessa mökissä on kaikki hyvin.�� -rusetiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D J:lle voin ommella kohta 40-pipon, jos arvaan oikein, kuka tämän kommentin on kirjoittanut. Ellet sinä ompele sitä. :D Ja onhan se tosi, että jos ehtii harrastaa (vaikkapa nyt tätä ompelua), niin kyllä kai se elämä silloin melko mallillaan. Jos joku asia linkuttaa (tulee sairastamista, työstressiä, kiireitä jne), niin ensimmäisenähän sitä melkein harrastuksista joutuu luopumaan.

   Poista
 11. Meillä J on ohittanut jo neljänkympin rajapyykin. Minä kovasti perässä kolkuttelen. Niinhän se on, että silloin elo on suunnilleen mallillaan, kun ehtii harrastamaan. Kansalaisopisto kurssille juuri tänään ilmoittauduin, että saan ompeluun työrauhan. -Rusetiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, se olit sinä tuon kommentin kirjoittanut. Veikkasin sitä Anniinan kirjoittamaksi. :) Okei, no luvataan J:lle sitten samanlainen 50-pipo. En hoksannut tuota "rusetiina" allekirjoitusta. :)

   Poista
 12. Jos tarkoitit limingassa asuvaa 40 lähestyvää. Niin tälle J:lle voit toki parin vuode päästä ommella pipon!:) Kiva lahjaidea ja toteutus tässä 50 pipossa. :) -A.L

  VastaaPoista