Joulukuun yhdestoista päivä.
Tänään leivotaan karpalovalkosuklaakakku
kolmenneksi adventtisunnuntaiksi.
Nappasin ohjeen syksyllä pieniaho_1923 -instatililtä.
Siellä ohje oli puolukalle,
mutta minä käytin karpaloa.
Lisäksi korvasin osan kermaviilistä kermalla.
Itse tein kakun näin:
Sulata 150g voita ja anna jäähtyä kunnolla.
Sekoita jäähtyneen voin joukkoon
100g kermaviiliä
1dl kermaa
1dl maitoa ja
3 kananmunaa.
Rouhi 130 g valkosuklaata.
Sekoita 5dl vehnäjauhoja
2,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2,5tl leivinjauhetta
sekä rouhittu valkosuklaa.
Sekoita munaseos ja kuivat aineet keskenään.
Lisää lopuksi 2dl jäisiä karpaloita.
Vältä turhaa sekoittamista,
jotta karpalot pysyvät ehjinä.
Korppujauhota noin 2 litran rengaskakkuvuoka
ja kaada taikina siihen.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti.
Koristeluun valkosuklaata 100g.
Herkkua on siinä monenlaista!
Nam nam,
ainakin karpaloa ja valkosuklaata,
ja kakkua kokonaisuudessaan.
ainakin karpaloa ja valkosuklaata,
ja kakkua kokonaisuudessaan.
Nautiskellaan joulutohinoiden keskellä!
❤❤❤
Herkkua on siinä monenlaista -laulun
voit kuunnella täällä. (Klik)
Tip tap!
Tuo kakku on niin hyvää❤️Kiitos ohjeesta❤️. Mukavaa lauantaita❤️.
VastaaPoistaKiitos! Tämä on kyllä herkkua! :)
PoistaNyt on herkkua. Meillä on karpaloita pakkasessa. Olisin leipassut tuon, muttei ollut kermaviiliä eikä suklaata jemmassa.
VastaaPoistaEhkäpä viikolla kokeilen.
Kolmannen adventin iloa! <3
Kiitos! <3
PoistaKaarun alkuperäisessä ohjeessa oli kermaviiliä 200g ja maitoa 1dl. Itse tein kaksi kakkua kerralla (ja tarve siis 400g kermaviiliä) ja jääkaapissa oli vain yksi kermaviilipurkki, niin "jatkoin" sitä kermalla. Siksi tällainen ohjemuunnos, mutta oli kyllä hyvä näinkin. :)
Iltaa!
VastaaPoistaBlogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?
❥ Iloista jouluarkea!❣
https://jasukuvaa.blogspot.com/
Kiitos haasteesta! Minäpäs katson, mahtuisiko se johonkin joulukalenterin luukkuun. :)
Poista