torstai 30. kesäkuuta 2016

Jämäpaloista pienen pojan vaatteiksiJämäpalat.
Niitä kertyy, kun ompelee. 
Hihapaloja, lahjepaloja, 
taskupaloja, pipopaloja...
Ja aina sitä valitsee ison kankaan, 
josta leikkaa. 
Ja taas tulee lisää jämäpaloja. 


Päätinpä tehdä PikkuVekaralle
ihan pelkästään jämäpaloista vaatteita.
92-senttiset vaatteet tulevat vielä melko pienistä kappaleista.Turkoosia pallokangasta pala, 
toinen pala yksiväristä,
raitaresorin soiroja,
tilkkukorista applikointiin...... nappijemmasta lisämausteeksi.
Traktori lantaperäkärrynsä kanssa matkalla pellolle.


Ruutulippua isompi pala. 
Ei kuitenkaan enää koululaisen paidaksi asti.
Kaaran kuva pelastettu puhkikuluneista alushousuista.
Salama kruisailee uusiin seikkailuihin.


Mustia collegekangaspaloja on paljon,
eri sävyisiä,
eri paksuisia,
eri tuntuisia.
Uusia ja kierrätettyjä.
Nyöri trikoopalan reunasta.Turkoosista joustofroteesta tulee housut juuri ja juuri.
Jäljelle jää vain pienet palat lahkeiden välistä.


Hiekkakasalla pörisee pieni punainen traktori.
Perässä on peräkärry. 
Menossa peltotöihin. *****

Vaatteiden pohjalla käytetyt kaavat:
Paidat: Skogsdjur, Ottobre 1/2016, 92cm
Mustat housut: Trick, Ottobre 3/2016, pidennetty 92cm. 
Turkoosit housut: Streaky Legs, Ottobre 1/2015, 92cm


Samalla osallistun tällä jutulla vielä 
HommaHuoneen turkoosiin kesäkuuhun. (Klik!)20 kommenttia:

 1. Huippu tuo traktoripaita ja Salama vauhtiraitoineen on myös hieno! Paloista kokoaminen ja sopivien yhdistelmien etsiminen on ihan hauskaa puuhaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jämäpalasista kun tekee, niin tuntuvat melkein ilmaisilta. Jämät tuntuvat välillä melkein jätepaloilta. Niin paljon niitä tulee ompelun sivutuotteena. :)

   Poista
 2. Hauskat vaatteet kokosit jämistä, eipä niistä huomaa yhtään, että ovat pienistä tilkuista. Tuttu juttu, tilkkulaatikot pursuaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minun tilkkulaatikot saivat onneksi hyvästi vajennusta, kun vein kesäkuun alkupäivinä kirppikselle tilkkuja pussitolkulla. :)

   Poista
 3. Ihan kelpo vaatteita! Itselleni monesti ne lasten jämäpalavaatteet on kaikista mieluisimpia. Ne on "halpoja" eli uskaltaa pitää eikä turhaa säästele ja lisäksi se ideoidessa nähty vaiva tuntuu jälkeenpäin mukavana muistona ja fiiliksenä taustalla. Ja monesti myös ne itse kankaanpalat on muistorikkaita.

  Mun pitäis nyt ideoida itselleni jämäpaloista pikkupöksyjä - kaipa sekin on omalla tavallaan hauskaa ja palkitsevaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on sama urakka edessä ensi tai seuraavalla viikolla, pikkupöksyjä. :)

   Poista
 4. Jämäpaloista tehdyt on monesti juuri parhaimpia! Joskus joutuu tekemään enemmän ajatustyötä, joskus valmista tulee kuin itsestään.. Kivoja kaikki nämä, varmasti pienen miehen mieleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä arvelin, että kumpikohan on mieluisampi, traktori vai ralliauto. Traktori vei voiton kuusnolla. Salama olisi kelvannut Isolle Veljelle. :)

   Poista
 5. Hauskat vaatteet olet saanut koottua jämäpaloista :) Oikein ekologistakin hyödyntää hukkapaloja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nimenomaan, varmasti ekologisempaa käyttää sitä mitä omistaa, kuin hankkia koko ajan uutta. :)

   Poista
 6. Vau! Aivan upeat vaatteet! Tosi hauska idea nuo napit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Napit käyvät kyllä moneen paikkaan ja varsinkin noita tummanpuhuvia ilmaantuu koko ajan lisää kuin itsestään. :)

   Poista
 7. Nuo napit traktoripaidassa on huiput! 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aluksi en niitä ollut siihen suunnitellut, mutta kun helmaosa näytti niin tyhjälle, niin napeistapa löytyi siihen kiva apu. :)

   Poista
 8. Niin huippu aplikaatio tuo traktori- juttu! Jämistä ompelu on kyllä oma operaationsa ja taiteen lajinsa, itse kekkasin talvella tehdä tilkkuraita-legginssit ja niitä tein keväälläkin muutamat lisää. Ne on tytöille olleet tosi mieluisia, pesusta aina suoraan päälle. Täytyisipä yrittää bloginkin puolelle yhdet joskus saada, Instan puolella olen yhdet ehtinyt keväällä vilauttaa. Pitääkin tsekata yksiväriset trikoot taas laatikosta ;). Syksyksi kuitenkin housuja tarvitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi, kuulostaapa hauskalta raitalegsut. En olekaan Instassa, niin en ole niitä nähnyt. Laitapa jossain vaiheessa bloginkin puolelle. :)

   Poista
 9. Tovin kun olen seuraillut täällä blogissasi ompelupuuhiasi niin täytyy todeta, että olet kyllä mestari hyödyntämään kaikki tilkut ja kangaspalat, ja saat loihdittua niin näppärästi vanhasta uutta. Nämäkin vaatteet niin hienoja ja reippaita! Eikä näytä yhtään siltä, että on kasattu jämäpaloista:) Täällä on ihana tekemisen meininki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mua jotenkin ahdistaa välillä se, että tilkkuja ja tuunattavia syntyy niin paljon ja ne vain jää kangaslaatikoiden täytteeksi. Siksi on pakko välillä repäistä ja ommella niitä vaatteiksi ihan tohinalla. Ja aina sen hoksaa, että niistä saa todellakin kivoja, toimintakelpoisia ja hyvännäköisiä vaatteita. :)

   Poista
 10. Huippu traktoripaita! Ja muutkin kyllä kanssa. Minusta on aina niin ihailtavaa, miten jaksat näpertää näitä hienoja yksityiskohtia vaatteisiinkin. Niissä on mukana tarinaa ja tunnetta. Ja jämäpalojen käyttöä kanssa ihailen, minulla ne tahtoo pyöriä vaan kaapissa, kunnes lahjoitan jonnekin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla oli tuossa välillä sellainen kausi, että ompelin vaan ihan perusjuttuja, mutta nyt on taas tullut sellainen "applikoidaanpas"-kausi. :)

   Poista