sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kaaritaskuja ja tummia lahkeita
Miehille housuja.
Koti-isälle,
Vekaralle
 ja Onniliinille.

Mustia,
harmaita,
tummia.

Taskuja,
kaaritaskuja.


Housuja arkikäyttöön. 
Joustavia ja rentoja.
Kotimiehille. 
*****


* Koti-isän housujen pohjalla on SK:n collegehousut, lehdestä 8/2010.
Vyötärö on samasta kappaleesta, 
lisätty kaaritaskut.


*Vekaran housut ovat Season Looks lehdestä 3/2014. 
Niihin olen tehnyt vahvistetut polvet. 
Kun pintakangas menee rikki, 
sen voi leikata irti ja alla on ehjä kangas. 

* Onniliinin housut ovat OB 1/2015. Ne esittelen tarkemmin seuraavassa jutussa, 
toivottavasti alkavalla viikolla. 18 kommenttia:

 1. Tarpeellista ja sopivasti jotain lisää ihan perusmalliin. Mä tykkään myös tehdä housuja,selkeitä ja isoja linjoja. Ja siksikin kun nekin maksaa kaupassa uusina maltaita. Millä ompeleella olet vedellyt noi taskunsuut resorin vierestä? Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria! Se on sellainen ompelukoneen tavallinen jousto-ommel, vähän kuin siksak, jonka molemmilla reunoilla on suoraommel. :)

   Poista
 2. Voi mitä ahkeruutta....mä koen housujen ompelun alottamisen jotenkin niin vaikeena...sitten kun vauhtiin pääsee, niin helpolla tulee...mutta se alottaminen :) Miehellekkin on pitänyt kotihousuja ommella jo ties vaikka kuinka kauan, mutta yhä on tekemättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta taas housuja on niin mukava ommella, just sen vuoksi, kun perushousut ompasee puolessa tunnissa, niin kuin eilen surautin miehen housut. Minäpä haastan sinut ompelemaan helmikuun aikana kotoiluhousut miehellesi. Tulen kurkkimaan, milloin olet valmis. ;)

   Poista
 3. Kyllä kotimiesten kelpaa :).Hienosti olet saanut onnistumaan tuon hunajakenno-ompeleen (oliko se joku sen niminen?), minä arastelen sitä, kun ajattelen että tulee epätasainen tai siis että se venyy, mutta vika on kyllä ompelijassa kun ei malta tarpeeksi rauhallisesti ajella ;) Ihana tuo teidän Onniliini <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Minusta tuo ei ole se hunajakenno-ommel, vaan mun koneen ihan perusjousto-ommel. Miellän sen hunajakennon toisenlaiseksi, hieman koukeroisemmaksi. Tutkinpas illalla asiaa, kun palaa töistä. Joo, mutta rauhallisesti pitää ajella, muuten kuvio "aukeaa" ja onhan noissakin joissain saumoissa kuvio hieman levällään. Se kaasujalka kun on niin raskas, ei malttais körötellä. :)
   Onniliini on ihana, se on totta. Ja muutkin meidän Miehet! <3

   Poista
 4. Onpas teidän perheen miehillä nyt hyvät housut! Tikkaukset antavat kivan ilmeen. Odotankin suloisen Onniliinin housujen postausta innolla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna Mi! Tikkauksilla voi kyllä paljon antaa vaatteelle ilmettä. Saapä nähdä, jos vaikka huomenaamuna saisin Onniliinin kuvat julkaisukuntoon. Lapsi on niin liikkuvaa sorttia, että hyvät, tärähtämömät kuvat ovat vähässä. ;)

   Poista
 5. Hyvännäköisiä pöksyjä ja niin kivasti istuvia :) Upeat päällitikkaukset. Olet kyllä reipas, kun työn ohessakin ehdit noin paljon ompelemaan. Minulla vielä hakee tämä arki ;) Mahtava idea tehdä pojan housut kaksinkertaisena. Housut on meilläkin pojilla aina polvista rikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kanneli! Itsestä tuntuu, ettei mitään saa aikaan. Mutta oikeasti se tarkoittaa sitä, että ei saa aikaan mitään vaativampaa, vaan just tällaisia peruspaitoja ja -housuja. :) Nämä tuplapolvihousut on nyt testissä. Aika näyttää, että onko niin kätevät kuin kuvittelen. :)

   Poista
 6. Minulla samanikäiset pikku pojat &toinen sarja isompia poikia (heille vaikeampi jo ommella ) .Niin tykkään omella omille rakkaille vaatteita. Tuo haukikangas sykähdytti.se sopisi meidänki pikkupojille.Luontomiehiä kun ollaan :)
  .tykkään sinun blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuosta haukikankaasta tein paidat syksyllä sekä Viisveelle että Koulupojalle. On kyllä olleet mieluisat. Niistä on juttuakin syyskuun kohdalla. Käypä kurkkaamassa. :) Kiva kuulla, että tykkäät käydä täällä vierailulla. :)

   Poista
 7. Tarpeellisia peruspöksyjä. Mullakin pitäisi ottaa ja ommella pojalle uusia isompia (ja ehjempiä kotihousuja), mutta ne se aloittaminen... Kullostaa muuten kätevältä nuo leikattavat vahvistetut polvet. Ja tuo teidän pikkuisin on aivan sulonen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eerika! Onniliini on ihan syötävä. <3
   Ei muuta kuin kone laulamaan. Housut ovat niin nopeita tehdäkin.

   Poista
 8. Kylläpä teidän miesten kelpaa! Makian näköisiä housuja ja makia pikkumies. Osaa selvästi jo poseerata! ;)
  Olet sinä reipas ja ahkera noiden ompeluksien kanssa. Tulee aina omat ompeluajat mieleen täällä vieraillessa. Minäkin aikoinani huruuttelin meidän poikasarjoille ja hajallaan oleville tytöille! <3 Aikasa kutakin, sanoi mummu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisu! Ompelu on minulle sellainen henkireikä. Ajatukset saa virrata vapaasti ja on mukava nähdä omien käsien tulosta. Nautin olla yksikseni ompeluhuoneessa kaikkien kauniiden tavaroiden, purnukoiden ja kankaiden ympäröimänä. Se on terapiaa minulle. Siihen on riitettävä vähän joka viikko aikaa. :)

   Poista
 9. Ihanat housut ja nuo vahvennetut polvet ansaitsevat nerokkuudessaan kunniamaininnan. Miksi ihmeessä en koskaan hoksinut tehdä tuollaisia konttavalla tapille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pikkupippuri! Ne on nyt isommalla testissä. Jos toimivat, Onniliini tulee saamaan omat vahvikepolvikonttaushousunsa. Kiitos kunniamaininnasta! :)

   Poista