sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Työvaatepulma ja selätys nro 1



Ensin oli hieman pyöreä nainen, 
sopusuhtainen kuitenkin,
vaatteetkin hyvin istuvat. 
Se oli silloin ennen.

Sitten tulivat lapset,
ja muutama herkkukin.
Jäi muhkea maha.
Vaatteet kiristävät ja puristavat,
eivätkä housut mahdu edes päälle. 


Aloitin taas työt 
ja aamupukeutumiset
Mutta mitä on vaatekaapissa?
Imetyspaitoja. 
Ja imetyspaitoja.
Ja niiden takana mammavaatteita.
Ne mahtuvat päälle.
Kodikkaat emokamppeet, 
mutta ne eivät ole työvaatteita.
Tai haluaisin, 
etteivät olisi. 


Työvaate.
Mukava senkin pitää olla.
Sopiva ja joustava.


Tämä on työvaatepulman selätys
 numero 1.









Helpompi on ommella uusi vaate kuin karistaa kilot. 
Siitä huolimatta aion pudottaa myös painoa. 
Tämä on nyt itselleni julkinen haaste. 
Pikku Akka aikoo onnistua! :) 




*****



Tunikan pohjakaavana on Tellervo,
joka löytyy Ottobresta 1/2009.
Muutokset: 
- pääntien resori
- vajaamittaiset hihat
- hihansuun tampit
- rintamuotolaskokset



22 kommenttia:

  1. Paita on todella kiva! Kauniin sävyinen ja napit oikein sopivat paidan tyyliin. Tsemppiä painonpudotukseen, se on aina oma haasteensa! Minä pudotin 25kg pari vuotta sitten, olihan siinä oma hommansa. Nyt olisi minullakin muutamien kilojen pudotus taas paikallaan, hiljaa hyvää tulee :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tiedän, että kyllä ne kilot liikkumalla ja ruokavaliolla tippuu. Yli 10 vuotta sitten pudotin 15 kiloa, mutta raskauksien myötä ne tulivat takaisin.

      Poista
  2. Onnea matkaan! Vähän kerrallaan... Painoasiat on haaste. Tässä iässäkin saa koko ajan skarpata ja vähän syömisiään miettiä! Voe voe!

    VastaaPoista
  3. Kaunis paita! Näyttää erittäin mukavalta päällä. Itselläni on hieman sama ongelma: työt ovat alkaneet, ja työvaatteista on pula.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itselläni on toisaalta semmonen olo, ettei viitsis tehdä vaatteita tässä koossa, kun kohta niitä saa pienentää (toivottavasti), mutta toisaalta taas kireissä tai vääränmallisissa on niin epämukava olla. Tästä tunikasta tulee varmaan keskitalven lemppari. :)

      Poista
  4. Ihanat sävyt paidasta ja kuosi sopii aikuiselle naiselle. Täällä sama tavoite, saada paino laskuun. Lapset on tehty ja nyt on aikaa keskittyä hieman omaan hyvinvointiin. Kamalaa miten nopeasti sinun äitiyslomasi menikään, tsemppiä töiden alkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eikö mennytkin ihan älyttömän nopeasti?! Oikeasti kyllä jatkan vauvan kanssa kesäkuun alussa taas kotona. Siihen asti on miehen vuoro olla "puikoissa". Tämä minun töihin paluu on vain tällainen välilasku. :) Mutta silti! :)
      Kyllä me kuule ollaan kesällä simpsakammissa mitoissa kuin nyt. :)

      Poista
  5. Kauniit on sävyt minustakin tässä paidassa! Tosi kiva tuo hihansuun yksityiskohta. Onnea painonpudotukseen! Minä olin ennen lapsia melkein 8 kiloa pienempi, mutta olin silloin lähes alipainoinen enkä ole enää haikaillut niihin mittoihin. Näin on hyvä :) Mukavaa työviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Krista! Minustakin tämä kangas on ihan superihana, enkä meinannut edes raaskia saksia sitä. Mutta sitten ajattelin, että aina tulee lisää ihanuuksia. Ensin tein vain ihan pelkät käännetyt hihansuut, mutta sitten ajattelin, että jotain jippoa pitää jossain kohti olla. ;)
      Ihanaista työviikkoa Sinullekin!

      Poista
  6. Tämä on kaunis työvaate, todella tyylikäs. Nappiyksityiskohdat kaula-aukossa ja hihansuissa on tosi ihanat, niin sievät. Tsemppiä kovasti haasteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kanneli! Minustakin tästä tuli niin kiva, että tämä taitaa aika usein löytää tiensä ylleni. :)

      Poista
  7. Sitä simpsakampaa oloa toivoo tämäkin surauttelija...projekti kestäny jo puoli vuotta,huhhuh.Todellakin helpompaa ommella uusia mekkoja kuin laihduttaa... mut se se vasta mukavaa onkin, kun saa ommella uusia pienemmässä koossa! Eikä mee enää kangastakaan kahta metriä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin projekti todellisuudessa alkoi jo heinäkuun alussa. Hyvin paino putosikin syksyllä (noin 8 kiloa), mutta joulun aikana tuli pari kiloa takaisin. Nyt pitäis saada uusi tsemppi päälle. Aamupuntarointi näytti tänään, että melkein on joulukilot karistettu. Tästä on hyvä jatkaa. Tsemppiä Sinulle samaan puuhaan! :) Ja sitä hetkeä odottelemme, että paita tulee metristä. ;)

      Poista
  8. Tykkään kovasti paidasta! Onnea myös painonpudotukseen. :)

    VastaaPoista
  9. Joko se aika jo meni ja työhön paluu edessä, hui! Tsemppiä uudella tavalla rytmittyvään arkeen. Tunika on todella kaunis ja nuo hihansuut ovat aivan herkut. Lisää vain mukavia vaatteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ne se äitiysloma hurahti. Nopeasti! Seuraavana voisin kokeilla sitä Burdan hölttää. :)

      Poista
  10. Kaunis vaate ja kauniit yksityiskohdat. Pitääpä oikein panne korvan taakse, noilla minäkin saisin vaatteisiin "jujua". :-) Kyllä aika menee nopeasti, tuntuu että juurihan sinä kotiin jäit. Mukavia hetkiä töihin ja tsempit projektiin. Hiljaa hyvää tulee!

    VastaaPoista