maanantai 8. syyskuuta 2014

Pyjamatehtaalta, hei!
Hämärä huone.
Tasainen tuhina.
Rauhallinen uni.Aamu!
Mistä tietää, 
onko nukkunut riittävästi?Hymyä,
hyvää tuulta,
energiaa,
vauhtia.
Heti aamusta alkaen.

Siitä sen tietää.
On nukuttu riittävästi.


*****


Viime viikolla ompeluhuoneeseen muutti pyjamatehdas.
Trikoolaatikko kumottuna lattialla.
Etsinnässä ne kuosit, 
jotka ovat jääneet laatikon pohjalle marinoitumaan,
joista en ole saanut aikaiseksi ommella mitään,
jotka ovat aina jääneet hopeasijalle paitakuosikilpailussa.
Niistä tein pyjamia.
Vauvalle ja vauhtivekaralle. Ja hox nuo nepparit!
Miten sitä aikuinen ihminen voikin olla niin onnessaan
monenkirjavista neppareista? 
Sitä minä en ymmärrä.


Mutta sen minä ymmärrän, 
miten Vauhtivekara innostuu litsikalsareista. 
Se on ison pojan merkki. :)


*****

Sekä pyjaman että litsikalsareiden kaava löytyy 
Ottobre 6/2013.
Pyjamapaita on Metsolan paita Sk 8/2014.16 kommenttia:

 1. Upea sarja pirteitä uniasuja :) Mistä olet löytänyt noin ihania neppareita ? Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kanneli! Minun luottonettiputiikki värikkäiden neppareiden suhteen on Käpynen ja perusnepparit tilaan Hanhelista. Seuraavaan Käpysen tilaukseen taitaa napsahtaa myös kuviokansineppareita. Luulen niin. :)

   Poista
 2. Voi kun ihana tuo norsupyjama - ja kuva vasta valloittava onkin, piti ihan vain nopeasti vilkaista eikä ollenkaan jäädä ihastellen tuijottelemaan :) Koskahan meillä opittais pitämään pyjamia/ yöpaitoja? Lapset nukkuu välillä mitä milloinkin päällään, pienin neitikin niin kovasti mielellään prinsessamekossa :) No onneksi joskus ne yöpuvutkin löytyy päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Norsukangas on kyllä söpönen. Sen olin säästänytkin vauvaa varten. Meillä taas lapset tykkää yöpuvuista. Vapaa-aamuina saatetaan pyjamabileitä pitää pitkälle puoleen päivään. Itseni mukaan lukien. :)

   Poista
 3. Pyjamatehdas on tuottanut ihanat yöpuvut! Ei ihme, että pienellä on hymy herkässä aamuisin. Minunkin huomio kiinnitti norsukuosissa hymyleivä pienokainen, on hän kyllä suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna Mi! Pienimmällä on aina hymy herkässä aamuisin. On niin superhyvä nukkuja, että aamu ei voi alkaa niiden unien jälkeen muuten kuin hymyllä. :)

   Poista
 4. kaikki niin ihania ;) Minunkin täytys kipata kangaspala kori ylösalaisin ;) Mutta kyllä näillä kelpaa nukkua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minnariitta! Joskus on kyllä hyvä kipata laatikot nurin ja vähän tuulettaa alimpia kankaita. Ja vaikka ommellakin niistä. Tällaisille hamstereille tahtoo kertyä niitäkin kankaita, jotka eivät koskaan pääse päiväkäyttöön, vaikka niissä ei mitään vikaa olekaan. Esim. tuo norsukuosikinhan on ihan syötävän ihana. Mutta mitäpä se haittaa, vaikka on nätit vaatteet yölläkin. :)

   Poista
 5. Kyllä on hauskoja nämä! Niitä "jämäkankaita" tai hyvin marinoituneita on munki hyllyssä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Pitäiskö sunkin pitää niiden marinoituneiden kankaiden tuuletuspäivät ja hurauttaa muutama pyjama? :D Vaikka sinähän vasta olit ommellut niitä ihanaisia pingviiniyökkäreitä.

   Poista
 6. Oih, onpa kivoja yökäreitä. Pitäisi itsekin pystyttää pyjamaverstas. Ja just piirsin ison pojan kalsareiden kaavan meidän pikkumiehelle; ei sillä että vielä ison pojan housuja tarvitsisi, mutta kalsateita talveksi kylläkin. Pitää jo valmiiksi harjoitella tuon sepaluksen tekoa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, LeenaH! Ei muuta kuin verstas pystyyn. Pyjamatehtaassa saa ommella ihan rennosti, kun saumojen ja tikkaustenkaan ei välttämättä tarvitse kestää päivänvaloa. :D Ehkä justiinsa siksi tällä kertaa ei tikkaukset sun muut yhtään vastustaneetkaan.

   Mun Vauhtivekarani sai viime jouluna Kummitädin ompelemat litsikalsarit lahjaksi. Ne ovat olleet niin tykätyt pöksyt, että pakko oli ommella niiden tilalle uudet, kun alkoivat lahjahousut olemaan jo liian kinttanat.

   Poista
 7. Se on jännä juttu miten osa kankaista tahtoo jäädä sinne hyllyn nurkalle venymään... Näistä kankaista puna-valkoinen elefanttikangas on ehdoton suosikkini - niin pirteä että! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elefanttikangas ei ollutkaan marinadissa. Se oli ostettu vauvaa varten. :) Mutta muillakin kuoseilla on tullut ihan hyvät unet. :)

   Poista
 8. Ihania yökkäreitä! Varmasti iltatoimetkin sujuvat mukavammin, kun saa sujahtaa värikkäisiin kuoseihin nukkumaan. Ja aamuherätykset tietty kans :)

  VastaaPoista